Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
banner imagebanner image
Η Περιοχή μας
Anthis Studios | Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Σάμος
Η Σάμος βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου Πελάγους κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας. Βορειοδυτικά της βρίσκεται η Χίος, δυτικά η Ικαρία, νοτιοδυτικά το σύμπλεγμα των Φούρνων και νότια τα Δωδεκάνησα, από τα οποία τα πλησιέστερα είναι το Αγαθονήσι, οι Αρκοί και η Πάτμος. 
 
Έχει μια μακρόχρονη ιστορία που χρονολογείται από την προϊστορική εποχή. Κατά την αρχαιότητα η Σάμος αποτέλεσε σημαντικό πολιτιστικό κέντρο. Το νησί άκμασε τον 6ο αιώνα π.Χ., κατά την περίοδο του τυράννου Πολυκράτη. Πολλοί σημαντικοί στοχαστές, φιλόσοφοι και καλλιτέχνες των αρχαίων χρόνων έζησαν στο νησί μας. Ο πιο γνωστός είναι ο φιλόσοφος και μαθηματικός Πυθαγόρας. 
 
Η περιοχή Πυθαγόρειο βρίσκεται νότια του νησιού, μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο που περιβάλλεται από όμορφα βουνά και μεγάλες παραλίες. 
 
Οι παραλίες της Σάμου, βοτσαλωτές, αμμώδεις ή ανάμεσα σε βραχώδη ακτογραμμή είναι κατανεμημένες σε όλο το μήκος των ακτών του νησιού, δίπλα σε καταπράσινα τοπία. Δύο από αυτές είναι βραβευμένες με την Γαλάζια Σημαία για το 2014, 2016 και 2017, η παραλία Γλυκόριζα και η παραλία Ποτοκάκι.
 
Περισσότερες παραλίες της Σάμου:
Γάγκου, Κέρβελη, Αγία Παρασκευή, Λιβαδάκι, Λάκκα, Μουρτιά, Ποσειδώνιο, Κλήμα, Μυκάλη, Ψιλή Άμμο, Γλυκόριζα, Ηραίον, Τσόπελα, Πεύκος, Μπάλος, Όρμος Μαραθοκάμπου και πολλές άλλες για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε μοναδικές στιγμές. 
 
 
Οι αρχαίοι αποκαλούσαν τη Σάμο το «νησί των ευλογημένων» και το όνομα εξακολουθεί να ταιριάζει στο νησί, γιατί είναι ευλογημένο με ενδιαφέρουσες αρχαιολογικές τοποθεσίες και φυσική ομορφιά. Έχοντας ως ορμητήριο σας τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μας, μπορείτε εύκολα να εξερευνήσετε όλη τη Σάμο και να απολαύσετε τι υπέροχες παραλίες με τα καταγάλανα νερά, και τα μοναδικά αξιοθέατα.